Nelegalni emiteri ometaju avio-saobraćaj

Bez autora
Sep 18 2011

Republička radiodifuzna agencija i Republička agencija za elektronske komunikacije saopštile su da je broj radijskih i televizijskih stanica koje nelegalno emituju program znatno povećan u poslednjih nekoliko meseci, što ometa rad sistema kontrole leta i direktno ugrožava bezbednost avionskog saobraćaja.Agencije RRA i RATEL saopštile su da su zabrinute što, godinu dana od donošenja Zakona o elektronskim komunikacijama, nije počeo inspekcijski nadzor nad korišćenjem radiofrekvencijskog spektra, a u cilju suzbijanja emitovanja programa bez dozvole.

Nelegalni emiteri ometaju avio-saobraćajVeliki broj radijskih i televizijskih stanica koje emituju program bez dozvole ometaju rad sistema kontrole leta i ugrožavaju bezbednost avionskog saobraćaja, saopštile agencije RRA i RATEL.

Republička radiodifuzna agencija i Republička agencija za elektronske komunikacije saopštile su da je broj radijskih i televizijskih stanica koje nelegalno emituju program znatno povećan u poslednjih nekoliko meseci, što ometa rad sistema kontrole leta i direktno ugrožava bezbednost avionskog saobraćaja.

Agencije RRA i RATEL saopštile su da su zabrinute što, godinu dana od donošenja Zakona o elektronskim komunikacijama, nije počeo inspekcijski nadzor nad korišćenjem radiofrekvencijskog spektra, a u cilju suzbijanja emitovanja programa bez dozvole.

Predstavnici dve agencije održali su sastanak na kojem su usaglasili stavove o pitanjima nelegalnog emitovanja programa, digitalizacije emitovanja televizijskog programa i obaveze prenosa programa domaćih emitera u kablovskim sistemima.

RRA i RATEL su usaglasili proceduru odlučivanja o obavezama kablovskih operatora da u svoju ponudu uvrste TV stanice koje imaju dozvolu RRA za emitovanje programa na teritoriji Srbije.

Predstavnici dve agencije detaljno su analizirali napredak u procesu digitalizacije emitovanja televizijskog programa i zaključili da to svakako mora da bude tema daljih razgovora na budućim zajedničkim sastancima, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik